Voor welke burn out symptomen moet je waakzaam zijn?

Er kan in ons leven altijd iets gebeuren waardoor we het even niet meer zien zitten. Het leven kan dan ook in één klap heel wat zwaarder worden. Misschien zijn er bijvoorbeeld wel problemen of is er iets naars gebeurd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je bijvoorbeeld minder kan rekenen op de steun van mensen uit je omgeving. In het bijzonder wanneer er verschillende van deze elementen samen komen zal je kunnen vaststellen dat een burn out om de hoek loert. Voor heel wat mensen geldt dat ze geconfronteerd worden met deze aandoening zonder dat ze het zelf beseffen. Waakzaam zijn voor zogenaamde burn out symptomen die kunnen optreden kan dan ook van belang zijn. Met welke symptomen je op dit vlak rekening moet houden ontdek je op deze pagina. 

Hoe uit een burn out zich precies in de praktijk?

Het is van zeer groot belang om er in eerste instantie rekening mee te houden dat een burn out zich nooit honderd procent op dezelfde manier zal uiten. Veel is dan ook afhankelijk van de persoon in kwestie. In eerste instantie dient er sprake te zijn van minstens drie of meer zogenaamde spanningsklachten. Het kan hierbij onder meer gaan om de volgende:

  • Een uitgeput gevoel;
  • Onrustig slapen;
  • Snel geïrriteerd zijn;
  • Piekeren;
  • Over een gejaagd gevoel beschikken;

Naast bovenstaande ervaren veel mensen ook het gevoel het leven eigenlijk niet meer aan te kunnen. Ze hebben ook geen zin meer om hun dagelijkse taken nog uit te voeren en het hebben van verplichtingen is al helemaal uit den boze. In het bijzonder wanneer er sprake is van een combinatie van de net aangehaalde symptomen dien je waakzaam te zijn voor een burn out. Let op, deze burn out symptomen dienen uiteraard voor een langere tijd aan te houden. Er is in principe in de praktijk slechts sprake van een echte burn out wanneer de symptomen minstens zes maanden aanhouden.

Welke andere burn out symptomen zijn er nog?

Buiten de reeds aangehaalde burn out symptomen is het mogelijk dat je ook nog met andere symptomen kan worden geconfronteerd. Enkele andere zaken die toegeschreven kunnen worden aan een burn out zijn dan ook degene die we hieronder voor je hebben opgesomd:

  • Hoofdpijn;
  • Pijn in de borst;
  • Duizeligheid;
  • Hartkloppingen;
  • Maag- en darmklachten;

Voor heel wat van de symptomen waarmee je kan worden geconfronteerd bij burn out geldt dus dat ze over een bepaalde connectie beschikken met stress. Hier doen veel symptomen dus aan denken.

Hoe burn out symptomen in de kern aanpakken?

Ondertussen is het duidelijk welke verschijnselen we allemaal kunnen bestempelen als burn out symptomen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat we ook nog moeten kunnen achterhalen wat we daar nu precies tegen kunnen doen. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat het vooral zaak is om de oorzaak van de burn out aan te pakken. Je moet ervoor zorgen dat je terug even wat tijd neemt voor jezelf en om alles op een rijtje te zetten. Enkel en alleen door te ontspannen en door je leven terug in de hand te nemen is het mogelijk om een burn out te boven te komen.

Lees hier meer over op Charlottelabee.com.