Sluit vandaag nog een huisdierenverzekering af!

Als baasje van een hond, kat of ander huisdier wil je natuurlijk dat het beestje zo gezond en gelukkig mogelijk blijft. Dit kan echter vrij lastig zijn. Je denkt natuurlijk voornamelijk aan belangrijke zaken zoals voer of speeltjes zodat je huisdier gelukkig kan zijn, maar ziektekosten zijn ook belangrijk. Er is een grote kans dat je beestje namelijk ooit in zijn leven last zal krijgen van iets. Maagklachten, een ongeluk of andere zaken zijn erg vervelend voor jou en je huisdier en je moet hier goed op voorbereid zijn. Daarom is een huisdierenverzekering juist zo goed voor iedereen die een huisdier bezit. Je kunt met een gerust hart spelen met je lieve diertje en hoeft je niet meer zoveel zorgen te maken. Lees daarom verder om te leren wat een huisdieren verzekering voor jou kan betekenen!

Een huisdierenverzekering; wat is het eigenlijk?

Het klinkt misschien vreemd als het wordt verwoord als een ‘huisdieren verzekering’. Je denkt misschien aan iets wat gelijk is aan autoverzekering of inboedelverzekering, maar het is net wat anders. Als je een dier verzekert, verzeker je ze namelijk voor de ziektekosten. Denk hierbij aan therapie, operaties of medicatie. Omdat de kosten voor deze zaken tegenwoordig kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s, is het belangrijk om een verzekering af te sluiten die je hiermee kan helpen. Vaak vraagt de huisarts of het ziekenhuis namelijk dat je het bedrag zo snel mogelijk betaald, zodat ze sneller kunnen beginnen. Helaas is het echter niet voor iedereen even makkelijk om binnen een week € 1.000.- bij elkaar te sprokkelen. Daarom is er een verzekering om je hiermee te assisteren.

Je kunt veel besparen met een goede verzekering

Met het ruime aanbod aan medicatie en operaties, is er een even ruim aanbod aan verschillende verzekeringen voor jouw huisdier. Zo is er de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die tot wel € 6.000.- per jaar vergoed aan ziektekosten voor jouw diertje. Toch is het belangrijk om niet alleen te letten op hoeveel er wordt verzekerd, maar ook wat de premie wordt. Tegenwoordig laten veel verzekeraars je maandelijkse of jaarlijkse premies betalen, waarmee jouw huisdier verzekerd wordt voor verschillende ziektekosten. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat je huisdier nodig heeft en dat je het correcte pakket kiest. Op deze manier hou je zowel jezelf als je trouwe vriend gelukkig.

Wat wordt er allemaal vergoed?

Omdat je eigenlijk een ziektekostenverzekering afsluit, weet je al wat je kunt verwachten van een honden- of katten verzekering. Een verzekering helpt met het betalen voor medicaties, operaties en eventueel verblijf in een dierenartsen post. Tegenwoordig is er zoveel zorg voor dieren dat hier dus heel wat onder valt. Je kunt hierbij zelfs denken aan vergoeding voor een consult of voor de behandeling van kanker. Daarnaast word je ook vergoed als je lieve beestje wat ouder wordt en zo aandoeningen aan heupen of ellebogen krijgt. Onthoud bovendien dat het verstandig is om een dierenverzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten. Des te jonger het dier, des te lager de premie en des te meer kans dat aandoeningen op latere leeftijd beter vergoed worden!