Ga eens naar een acupuncturist

In Westerse landen worden Aziatische behandelingen voor het lichaam steeds vaker uitgevoerd. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om niet afhankelijk te zijn van kunstmatige geneesmiddelen en zien in dat het ook op andere manieren kan. Een acupuncturist komt af van de Chinese geneeskunde die al eeuwen ver terug gaat in de geschiedenis. Een acupuncturist kan je helpen bij het voorkomen van vele kwalen waarvan je misschien niet eens doorhebt dat je ze hebt. De naalden die de acupuncturist in het lichaam zet worden geplaatst in zenuwen, spieren en bindweefsel. Afhankelijk van de soort klacht kan er worden gekeken naar waar de naalden geplaatst moeten worden. De behandeling zorgt voor meer doorstroming van het bloed en energie zodat blokkades worden opgeheven. Het zelfherstellend vermogen wordt hiermee geactiveerd waarmee de vitaliteit van je lichaam positief wordt beïnvloed. Er zijn veel soorten acupuncturist waar je terecht kunt in Nederland.

Welke klachten zijn er te behandelen?

Er zijn veel verschillende lichamelijke en psychische klachten die kunnen worden behandelt door een acupuncturist. Een van de meest voorkomende klachten is vermoeidheid, daar ligt depressie erg dichtbij. Je kunt je erg snel leeg voelen wanneer je vermoeid bent. Je hebt weinig motivatie om iets te kunnen doen en haalt geen enthousiasme meer uit de dingen waar je voorheen blij van werd. Ook concentratie kan moeilijk te vinden zijn wanneer je je uitgeput voelt. Een acupuncturist kan samen met je hiernaar kijken en zien wat voor soort behandeling je nodig hebt. Ook klachten gerelateerd aan bijvoorbeeld je longen zijn goed te behandelen zoals verkoudheid maar denk ook aan hooikoorts. Een acupuncturist kan dit behandelen in combinatie bijvoorbeeld bepaalde Chinese kruiden. Naast deze klachten zijn gynaecologische problemen ook te bestrijden zoals een droge huid, opvliegers of prikkelbaarheid. Ook zijn er nog een paar andere lichamelijke klachten die te behandelen zijn. 

Geneeswijzen thuis toepassen

Je kunt al beginnen met het gebruik van specifieke kruiden als je onderzoek hebt gedaan hiernaar. Er valt heel veel informatie te vinden op internet en er zijn ook talloze boeken te vinden gerelateerd aan Oosterse geneeswijzen. Je kunt op deze manier zelf kleine stapjes maken en het implementeren in je dagelijkse routine om zo al kleine verschillen te merken in je lichaam. Je kunt er ook voor kiezen om de kruiden zelf te gaan kweken in je moestuin zodat je precies weet waar de kruiden mee in aanraking zijn geweest.

Pak de problemen aan met behulp van een acupuncturist

Naast longproblemen, vermoeidheid en gynaecologische klachten zijn stoornissen in de spijsvertering ook aan te pakken met deze Chinese geneeswijze. Wanneer je vaak last hebt van brandend maagzuur, misselijkheid, een opgeblazen gevoel of een harde buik na het eten. Vaak hebben deze klachten niet per se een directe oorzaak maar ligt dit vaak aan meerdere factoren waar je niet altijd bewust van bent. Ook zijn er zwangerschapsgerelateerde problemen zoals oedeem, bekkenpijn of de zwangerschap op gang laten komen die de acupuncturist kan verhelpen. Door eens te kijken naar alternatieve geneeswijzen kun je erachter komen wat voor jouw lichaam het beste werkt en wat niet. De een heeft meer baat bij het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen terwijl de ander liever naar de reguliere huisarts gaat.